Сряда, 30 Март 2016 09:35

Mobile Security - защита на уеб данните ви

Написана от

Смартфоните се използват много повече, отколкото просто провеждане на телефонни разговори. Капсулиране на самоличността на дадено лице в устройство, което лесно се плъзга в джоба на панталоните и онлайн банкирането на семейни снимки, лични имейли и текстови съобщения до информация в социалните медии е истинска съкровищница на личните данни. За да сте сигурни, че данните ви остава безопасно, трябва да предприемете и някои мерки за сигурност. Разберете повече за необходимостта за seo на сайта.

Защита срещу вируси

Точно както има пингвин, антивирусни и анти-зловреден софтуер програми за защита на компютри, така и подобни програми са на разположение както на приложения за смартфони. В действителност, един смартфон е компютър точно толкова, колкото един лаптоп или настолен компютър може да бъде. Той има една операционна система, работи с програми и се свързва към интернет, а по този начин става и уязвими за всякакви злонамерени атаки.

По-голямата част от мобилните антивирусни приложения са на разположение днес и са предназначени за платформата на Google Android, съвместим със смартфони и таблети, работещи на популярната мобилна операционна система. Тези приложения са общодостъпни чрез Google Play Store, а някои се предлагат с абонамент за допълнителни функции.

Възможността за кражба на самоличност е много голяма и крие риска за лични снимки и други лични данни, като информация за контакти от адресната книга на телефона, "изтичане" на информация в Интернет или други престъпни цели. Един от най-големите рискове, мобилна сигурност е възможността за кражба на самоличност.

Предпазните мерки, които може да предприеме, за да се предпазите от мобилен зловреден софтуер също могат да ви защитят срещу кражба на самоличност.

Предпазни мерки Mobile Security - разумно е да предприемете някои стъпки за стимулиране на дизайна и логото за визията на магазина, както и сигурността на вашето мобилно устройство и свеждане до минимум на възможността да бъдете компрометирани. Ключови предпазни мерки включват:

Използване парола за заключване на екрана. Смартфоните обикновено предвиждат няколко варианта за това как да се осигури устройство на ниво заключване на екрана. Цифровата парола е по-сигурен метод. По-новите смартфони имат четци на пръстови отпечатъци.

Използвайте пароли в приложения, където има такива. Някои приложения, особено мобилни банкови приложения, осигуряват възможност за въвеждане на парола в допълнение към паролата за заключване на екрана. Някой, който времето работи с вашето устройство ще трябва да въведете и двете паролата за заключване на екрана и на конкретно приложение, за да получи достъп до вашата сметка или данни.

Шифроване на вашето устройство - много смартфони имат възможност за криптиране на вътрешни данни. Тази функция обикновено се намират в рамките на "сигурност" под-раздел на менюто за настройки. Такава ще предпази дори при нежелано отваряне и вируси от реклама.

Избягвайте незащитени Wi-Fi точки за достъп - Безплатен Wi-Fi се предлага в кафенетата и обществени пространства, но такъв може да бъде удобен за всеки и не много безопасен.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.