Понеделник, 30 Май 2016 10:14

Как да почистите дървена ограда

Написана от

С пролетта точно зад ъгъла идва момента, в който трябва да помислим за почистване на двора. Нежелан мухъл, мъх и плесен, натрупани след дълги, тъмни и влажни зимните месеци имат висока тенденция и често се налага повече работна ръка.

Отстраняването на мъх може да една задача по-малко, когато сме оборудвани с правилни арсенал инструменти. В противен случай ще е твърде трудно.

Дървените огради са склонни да натрупват добра сума плесен и мъх и изискват да се почистват редовно. Профилактиката ще предотврати нежелано натрупване. Важно е да се помни, че конкретни разтвори се използват само тогава, когато е известно, че няма да навредят на растенията и озеленяването. Всичко това се прави на открито.

Ето няколко идеи за почистване на вашата ограда по начин, който не би трябвало да навреди на околната растителност. Разбира се, всички дворове са различни, така че не забравяйте да направите своя собствена изследователска дейност, преди наемането на тези методи. Добре е да тествате всички растения в региона за реакции към вашите решения, преди да ги използвате в целия двор.

Най-безопасният начин за почистване на дървена ограда е с четка, скраб или водоструйка. Ако използвате налягане за миене уверете се, че не използвате прекалено висока или може да повредите оградата. Електрическите шайби са склонни да създадат малко вреден газ. Ако имате време опитайте на малък участък, за да се уверите как действа на дървесината и дали може да я увреди.

Ако водата не е достатъчно, за да отстрани мъха опитате смес на разтвор на ½ чаша оцет за галон вода. Нанесете тази част около мъха и оставете да престои за около 15 минути и след това търкайте и изплакнете. Сода за хляб също работи добре.

И накрая, ако никой от горните методи не работи може да опитате силен разтвор за унищожаване на плевели. Това може да варира в зависимост от вида на дървесината и възраст на оградата. Бъдете сигурни в ефектите и бъдете внимателни при прилагане на разтвора в близост до растенията, тъй като може да бъде вредно за растителността.

Ако всичко това ви се струва трудоемко и сложно, потърсете фирма, която почиства от стри дървета и паднали клони.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.