Сряда, 08 Юни 2016 13:50

Топ 5 здравословни храни, които са с ниско съдържание на фибри

Написана от

Храните, които са с ниско съдържание на фибри не са най-здравословни, но не може да се каже и, че вредят. В действителност, повечето хората консумират храни, които съдържат добра сума фибри. Такава може да удовлетвори изискването за ежедневен прием. И все пак, ако искате да ограничите приема на фибри, поради някои специфични здравословно състояния, тогава ще трябва да внимавате с храната, която ядете.

1. Сьомга Риба

Сьомга риба е една от най-здравословните храни на планетата и съдържа много доза омега 3 мастни киселини. Тя е богата на протеин, хранителни вещества и т.н., които са от съществено значение за здраво тяло. Тази невероятна храна няма фибри, а откритата в нея омега може да помогне да се осигури набор от здравни ползи от съществено значение за вашето тяло.

2. Месо

Месото е чудесен източник на протеини и се препоръчва за хора, които са на диета с ниско съдържание на фибри. Това е суперхрана, която съдържа протеини и хранителни вещества, от съществено значение за изграждане на мускулна маса и насърчаване възстановяването на тъканите. Най-добре е да взимате постно сортове месо, също както и зеленчуци директно от хубавата градина.

3. Кисело мляко

Кисело мляко не съдържа фибри и влакна. Тази храна помага за постигане целта със здравословни храни. То има добра доза, защото е богато на протеин и пробиотични бактерии. Пробиотиците са в помощ насърчаване на храносмилането, като осигурява добра доза от полезни бактерии за червата. Киселото мляко е с високо съдържание на протеини и може да бъде ниско мазнино.

4. Яйцата

Яйцата не съдържат фибри и се смятат за едни от най-здравословните храни на планетата. Те съдържат голяма доза протеини и други хранителни вещества, полезни за вашето здраве. В те не само не съдържат фибри, но и са нискокалорични. Включете тази суперхрана в диетата си без влакна. Важно за хората на диета с ниско съдържание на холестерол е да намалят потреблението на яйце. Нормалният дневен прием на яйца не бива да превишава дажба от 2 броя.

5. Тофу

Тофу почти не съдържа фибри, въпреки че е получено от соя, които съдържат почти 9% от фибри. То е чудесен източник на протеини, калций, минерали и витамини. Тофу е отличен заместител на месото и може да предостави на тялото добра доза хранителни вещества, полезни дори за вегетарианци.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.