Понеделник, 20 Юни 2016 15:03

Топ местата на София или ключът към приятно изживяване в столицата

Написана от

София е най-големия град на страната България. Разположена е на площ от над 490 000 кв. км, а населението й достига до 2 млн. с непостоянния приток от заселници. В Европа столицата ни се нарежда на 13-то място по размери. Разположението на София в Западна България и до планини Витоша и Стара планина, я прави изключително удобна за организиране на туризъм.

Не е случаен и девизът й: „Расте, но не старее“, с него се дава най-пълно описание на изминалите 100 години.

Сред разнообразието от места за настаняване и хотели в София винаги има какво още да се разгледа, за да може да се избере най-доброто от всички предложения.

Софиянците много обичат да се разтоварват със семейство, деца и приятели през почивните дни във Витоша планина, а това е добра възможност и за гостите на града, отседнали на хотел или дошли по друг повод.

В планината могат да се изкачат Черни връх със забележителните 2290 м, които дават възможност и за непрофесионални алпинисти да се порадват на условията.

В околността е разположен природен парк Витоша. Той е първият парк създаден на територията на Балканския полуостров. В него има няколко хижи, а настаняване в тях дава възможност за разходка из местността за няколко поредни дни. Не липсва изобилие от туристически маршрути, други туристически атракции, както и природни забележителности. Сред последните са: Боянският водопад; Боснешката пещера, която е най-дългата в България, позната още като пещера Духлата; Драгалевският манастир; Морените и Самоковището; Боянската църква.

За отседналите в хотел в София, има редица възможности през нощта да останат в хотела, а през деня да организират различни походи и развлечения. Сред възможностите за градски транспорт са трамваи, автобуси, тролейбуси, маршрутни таксита, метро, таксита. И като споменахме метро, тук е мястото да кажем, че столицата е единствения град в страната с подземен транспорт, а той в значителна степен улеснява достъпа до различните райони на града.

Сред забележителностите в самия град могат да се изброят стотици такива.

Поради древния характер на града, тук не липсват архитектурни забележителности разположени по самия център, които будят силен интерес у туристите. Поради трафика в града обиколка из местата за разглеждане в личен автомобил не е уместен вариант, затова се препоръчва градски транспорт и разходка из дадения обект пеш.

На идеален център София могат да се разгледат поне няколко от големите  туристически забележителности, сред, които стените на древна Сердика, централни Хали, църкви Св. Неделя и св. Петка Самарджийска, Банята и Царският дворец. Разположенията им са на малки разстояния и транспорта тук е излишен.

Списъка с места, които е добре да влязат в обекти за разглеждане в столицата помества: Национален дворец на културата; Мавзолея на Александър Батенберг; Статуя „Света София“; Паметници: Руски паметник; Васил Левски; Цар Освободител и Храм – паметник Александър Невски; Софийска синагога; Народен театър Иван Вазов; Централна минерална баня; Национален стадион „Васил Левски“; Софийски зоопарк; Църква „Св. София“; Църква „Св. Неделя“; Църква „Св. Георги“;; Църква „Св. Параскева“;Църква „Св. Седмочисленици“; Църква „Св. Николай Чудотворец“; Църква „Петка Самарджийска“; Боянска църква.

Отсядане в София и списъка с места за разглеждане, може да определи избора на хотел, като точката за нощувки да е в радиус до по-голяма от обектите.

http://starakniga.com/

http://otgore.com/

http://segashno.com/

http://obrazovatelno.com/

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.