Сряда, 19 Април 2017 12:52

Сложете под ключ тайната за трайността на различни продукти

Написана от

Знаете ли нещо около трайността на продуктите и това, което с години и много от нас складираме излишно по домовете си. Ако не сте напълно насяно, то предлагам ви да научите сега. Колкото по-информирани сте, толкова по-добре ще изглежда домът ви и по-организирано ще може да съхранявате всичко.

Ето и фирма, която може да помогне в почистване и извозване от апартаменти: DEPO.BG.

Трайността на продуктите зависи, както от методите за съхранение, така и от вида им. Ето, пример за това:

Млечни продукти – най-често срокът е посочен върху опаковките и все пак варира между 1 до 3 дни и чак до седмица за пастьоризираните продукти. Тук внимание се обръща, на това, че винаги се съхраняват в хладилник.

Вакуумирани продукти – всички те имат срок на годност до една година, като задължително ако са отворени опаковките, трябва да се съхраняват в кутии с похлупак и на сухи и тъмни места.

Месни продукти – срокът им на годност отново варира и е между 4 и 18 месеца, според типа месо и степента на замразяване.

Риба и морски деликатеси – според това дали е дребна, средно голяма или едра и дали е охладена или замразена рибата може да се съхранява от 3 до 7 дни, а дълбоко замразена и до 12 месеца.

Популярни продукти – тук спадат всички яйца, макаронени изделия, консерви, зехтин и пр. Техните трайност варират от дни до месеци, но отново с следи за указанията върху самите опаковки.

Козметика – към нея се отнасят всички парфюми, декоративна козметика и бяла козметика. Първите имат срок на годност до три години. За втората група срокът е между 1 и 3 години, а за третата до 6 месеца.

До тук добре щом става дума за хранителни продукти, но знаете ли, че и нехранителните имат срок, само, че не на годност, а на експлоатация. За извозване на стари мебели, например научете тук: EVRO5.COM.

Вижте тук: EVROSONDA.COM, фирма която да ви осигури сондаж.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.