Този виртуален музей за заключване е посветен на всички онези хора, които обичат нищо общо и всичко съвременно гарантиращо сигурност, надеждност и защита. Започвайки от историята и развитието на ключа до създаването на съвременните брави и ключалки с чип.

Ключът за повечето хора е мистериозен обект, който поставя цялото ни доверие и вяра в него, когато заключите входната врата или заключите сейфа. Въпреки, че ние религиозно следват този ритуал, често и много пъти всеки ден, малцина от тях са напълно наясно с това, което механичните сили са активирали, но ние сме изпълнени с много фундаментална психологическа нужда. Така отправяйки поглед в ежедневни съчетания и насочвайки внимание към знанието, нашите домове и вещи са в безопасни. Извършваме ежедневно ритуала на заключване, а едва ли си даваме сметка, за всичко това в рутината на дните.

Телевизионни програми и филми една страна екипът, а от друга самите истории, като Индиана Джоунс са направили много, за да уловят въображението и да вдъхновяват. В областта на индустриалната археология и история, брави и ключове не са по-малко достойни за внимание. Всъщност понякога си казваме, че плавателният съд и ключаря са втората най-стара професия! Проучването на исторически или антични брави и ключове е специализиран сектор на индустриалната археология. Той не само разглежда различни начини, по които механичното устройство постига целта си, но и казва нещо за основни необходимостта от една страна да се защитят и сигурност на имот на вещите, за по-тъмният, аспект на човешки инстинкт. Разбира се има и интересни истории около някои артефакти в колекцията. Така например попечител на колекция от артефакти може да изследва в използването и фона. Така например ключалката Boda-Панса, прави асоциация с Вон Рибонтроп, Хитлер и външния министър, точно преди Втората световна война. По този начин връзката на крал Джордж III и Джордж Дейвис на Уиндзор, който е бил шлосер на Негово Величество. Дейвис, през 1799 г. е изобретил и патентовал уникален стил на ключалка, която също беше красиво гравиран с предупреждение да не се правят на дублиращи ключове. Чувствителните държавни тайни винаги били търсени, и до днес идеята за създаване на подобни брави, ключалки и заключващи механизми, които са състояние и синхрон с техниката, провокират интереса. Изследвания ни отвежда в търсене на съкровище, не толкова на съдържание от познатите днес блиндирани сейфове, но тези действителни обекти, ключари и техните занаяти на миналите епохи се оказват истинско  "съкровище" за нашата епоха. Тези очарователни аспекти са това, което виртуални, мистериозни предмети на изкуството и занаятите представяли истинските ключари. Ние всички знаем, че по аналогията една песъчинка не прави плаж, а по тази аналогия само ключът не е достатъчен ако няма врата. Ето, защо ако имате дом и искате той да е обезопасен, подсигурен и защитен, то ще ви трябва стабилна брава с ключалка. Ако имате нужната врата, то неминуемо за нея ще ви трябва ключ и така до създаване на целия пъзел от необходимите песъчинки.