Помислете за ключалките на всички входове на вашия дом, всички те са цилиндрични ключалки? Има възможност за избор, за да се използва лост за брави, което разбира се не може да се не се отбележи. Във Великобритания и някои части на Европа окачените брави са предпочитан избор на застрахователи, поради 5 степенния лост, които предлагат за повече надеждност и защита.

За разлика от тях в Съединените Американски щати, където съществуват цилиндрични ключалки могат да бъдат използвани за заключване на качество и това е от страхотно значение, в днешно време повечето производители предлагат "бум" в цилиндричните ключалки и това е опция, която трябва да се вземе най-сериозно. Някои брави за врати, които обикновено се пренебрегват, са тези на плъзгащи или двор врати и това е използвано основно за заключване на брони, като основни мишени. Такива предвид обикновено стандартизираните тенденции да имат малко качествени брави и всички, които са от един производител и са склонни да имат ключове на сравним профил.

Очевидно е, че всички остарели патрони и ключалки, трябва да бъдат подменяни периодично. С модернизирането на патрони и брави или вторични ключалки трябва да се включат и необходимите грижи в поддръжката. Същото съображение следва да бъдат предоставени всички механизми и катинари около дома.